Over Kairos Limburg

Mijn missie

In de moeilijkste periode van mijn leven vond ik altijd troost en steun bij mijn merrie Maira (R.I.P my star in heaven). Mai was elke dag blij om me te zien. Ontelbaar veel tijd en liefde hebben we samen gedeeld. Gedragen op haar rug deed zij me alles vergeten. Ik leerde van haar, zij leerde van mij. Ik zorgde voor haar, zij zorgde voor mij. Lieve Mai, ik ben je eeuwig dankbaar voor al jouw wijze lessen en je grote hart. Kairos Limburg dankt haar bestaan aan jou…

Paarden spreken non verbaal, reageren puur en instinctief, kennen geen overtuigingen of oordelen. Het leven is wat het is.
Hun levenswijsheid, vriendschap en vertrouwen hebben me zoveel over mezelf geleerd. Door te leven en te werken met paarden ben ik een intuïtiever, bewuster en rijker mens geworden, en dat is nou precies wat ik iedereen gun! Daarom zet ik zo graag de hulp van paarden in bij begeleiding en therapie. 

Waarom de naam Kairos?

De oude Grieken kenden twee concepten van tijd: Kronos, de meetbare tijd van klokken, agenda’s en kalenders, en Kairos, de onmeetbare en ongrijpbare tijd. In de mythologie wordt Kairos, het jongste kind van Zeus, afgebeeld met gevleugelde voeten als teken van de fractie van een seconde waarin hij weer verdwenen kon zijn. Kairos momenten, ook bekend als paardentijd, zijn bezield van betekenis, timing en kansen. Afgestemd op Kairos worden grote stappen met minimale inzet gemaakt. Deze vaardigheid speelt een grote rol in menselijke interacties. Het kost geduld, gevoel en moed om te handelen als het op je pad komt. Bij twijfel ben je te laat, en dan zal je moeten wachten op het volgende Kairos moment en de gevolgen accepteren. Paarden leven in Kairos-tijd en staan altijd open voor de kans op harmonie en communicatie. Mocht je het geluk hebben jouw timing samen met een paard precies te laten kloppen, dan kom je in een zone waarin tijd lijkt te verdwijnen. Het kan een minuut duren, of een uur…

Bron: De Weg van het Paard van Linda Kohanov – mijn inspirator –

Het team van Kairos Limburg

Basalt van de Hitsaert

2005

Bas is een Nederlands Trekpaard en de leider van de kudde.

Deze zachtaardige grote man is de stille kracht van de groep en hij leidt deze met rust en waardigheid. Bas is eerlijk, afwachtend, introvert en gevoelig.

Zijn thema is vertrouwen.

Ard-Ri Rowan

2003

‘High King’ Rowan is een tricolor Irish Cob.

Deze kerel heeft een sterk en dominant karakter en is van het type grote mond en klein hartje. Rowan is goudeerlijk, betrouwbaar, maakt graag contact en staat het liefst in het middelpunt van de belangstelling.

Zijn thema is grenzen. 

Kyra

2004

Kyra is een Irish Vanner en de oudste merrie in de kudde.

Deze dame houdt van aandacht en maakt graag contact. Kyra is heerlijk eigenwijs. Ze is zachtaardig, zorgzaam en fijngevoelig. 

Haar thema is verbinding.

Danae

2015

Danae is een Konik en geboren in een Belgisch natuurreservaat. Ze is de jongste merrie van de kudde.

Danae staat graag met haar neus voorop. Ze heeft een sterke eigen wil en is slim en inventief. Ze dartelt graag door de kudde op zoek naar grenzen. 

Ze mag ervaren en leren. 

Esther Janssen (1968)

Ik ben sinds 2007 getrouwd met Frans, een nuchter no-nonsense mens. Frans is vader van een dochter en een zoon, en ik ben moeder van een zoon. Samen zijn we opa en oma en pleegouders.
Iedereen heeft zijn eigen plek en iedereen hoort erbij. Wij houden van hen allemaal. 

Samen met onze honden, geiten en paarden wonen we in een oude woonboerderij in het buitengebied van Ysselsteyn, vlakbij Griendtsveen.

De praktijk

 • De praktijk is een onderdeel van onze woonlocatie en op werkdagen (dinsdag t/m zaterdag) alleen op afspraak toegankelijk.
 • Er is geen ambulante hulpverlening mogelijk.   
 • Er is geen wachtruimte aanwezig dus verzoek ik je op de afgesproken tijd aan te komen.
 • Mindervaliden kunnen ook gebruik maken van de praktijk. Er zijn echter geen wandbeugels in de toilet.
 • De praktijk is NIET per openbaar vervoer te bereiken.
 • Er is voldoende parkeergelegenheid voor de locatie. Onze oprit en toegangspoort graag vrijlaten.

Werk en Opleidingen

Opleidingen

 • NLP Practitioner
 • door paarden geassisteerd coach EAC
 • NLP Master Practitioner 
 • NLP Mental Health Coach
 • NLP Trainer
 • HBO PSBK 
 • Register Hypnotherapeut / Hypno Kids
 • HBO Mindfulness Based cognitieve therapie 2021
 • jaarlijkse bij- en nascholing

Werk

Jarenlang ben ik werkzaam geweest bij de NV Nederlandse Spoorwegen, waarvan 4 jaar  als Officemanager van NS Reisburo Eindhoven.

Vanaf 2017 is Kairos Limburg zorgbedrijf voor Bijzonder Jeugdwerk en werkt samen met Buro Jeugdzorg, Het Leger des Heils, WIJ Eindhoven, de LEV groep en ORO.

De praktijk

Alle opleidingen zijn NOBCO/EMCC/CPION geaccrediteerd en ik ben aangesloten bij het kwaliteitsregister CAT en de tucht- en geschillencommissie GAT.

Meer weten? Neem contact op!

Moostdijk 12   5813 AV   Ysselsteyn   

Tel: 06-20922901
kairoscoaching@outlook.com

Kairos Limburg

Esther Janssen                                    Vergoedbaar CAT therapeut

KvK 68506929
BTW NL142384781B01

Prestatiecodes
24501 Hypnotherapie
24505 (kinder) Coaching

Wij hanteren de Corona maatregelen volgens het RIVM. Dat betekent: