Over Kairos Limburg

Mijn missie

In de moeilijkste periode van mijn leven vond ik troost en steun bij mijn allereerste eigen paard Maira (1990-2005). Zij was elke dag blij om me te zien en hield van mij gewoon om wie ik was. Zonder oordeel, zonder verwachting. Door Maira leerde ik pijn en verdriet te voelen en te verwerken. Leerde ik spanningen af te schudden en daarna weer door te gaan met ‘grazen’. Dagelijks leerde ik van haar, en zij van mij. Ik zorgde voor haar, zij zorgde voor mij.        Dankjewel lieve Mai, ik ben je eeuwig dankbaar voor jouw wijze lessen en grote hart. Kairos Limburg dankt haar bestaan aan jou.

De natuurlijke levenswijsheid van paarden hebben me enorm veel over mezelf geleerd. Door te leven en te werken met paarden ben ik uiteindelijk een bewuster en gelukkiger mens geworden. Die ervaring gun ik iedereen!!  Om die reden maak ik zo graag gebruik van de wijsheid van paarden bij training en therapie. We nemen je samen mee terug naar de oorsprong van je eigen kracht.

Waarom de naam Kairos?

De oude Grieken kenden twee concepten van tijd: Kronos, de meetbare tijd van klokken, agenda’s en kalenders, en Kairos, de onmeetbare en ongrijpbare tijd. In de mythologie wordt Kairos, het jongste kind van Zeus, afgebeeld met gevleugelde voeten als teken van de fractie van een seconde waarin hij weer verdwenen kon zijn. Kairos momenten, ook bekend als paardentijd, zijn bezield van betekenis, timing en kansen. Afgestemd op Kairos worden grote stappen met minimale inzet gemaakt. Deze vaardigheid speelt een grote rol in menselijke interacties. Het kost geduld, gevoel en moed om te handelen als het op je pad komt. Bij twijfel ben je te laat, en dan zal je moeten wachten op het volgende Kairos moment en de gevolgen accepteren. Paarden leven in Kairos-tijd en staan altijd open voor de kans op harmonie en communicatie. Mocht je het geluk hebben jouw timing samen met een paard precies te laten kloppen, dan kom je in een zone waarin tijd lijkt te verdwijnen. Het kan een minuut duren, of een uur…

Bron: De Weg van het Paard van Linda Kohanov – mijn inspirator –

Het team van Kairos Limburg

Basalt van de Hitsaert

2005

Bas is een Nederlands Trekpaard en de leider van de kudde.

Deze zachtaardige grote man is de stille kracht van de groep en hij leidt deze met rust en waardigheid. Bas is eerlijk, afwachtend, introvert en gevoelig.

Zijn thema is vertrouwen.

Ard-Ri Rowan

2003

‘High King’ Rowan is een tricolor Irish Cob.

Deze kerel heeft een sterk en dominant karakter en is van het type grote mond en klein hartje. Rowan is goudeerlijk, betrouwbaar, maakt graag contact en staat het liefst in het middelpunt van de belangstelling.

Zijn thema is grenzen. 

Kyra

2004 – 2022                                Rest in peace my love

Tot mijn grote verdriet heb ik op 18 juli 2022 afscheid moeten nemen van mijn allerliefste Kyra. Met haar grote hart heeft ze zovelen gesteund in moeilijke tijden. Zo geliefd… zo gemist…

Kyra leeft voor altijd in ons hart.

Danae

2015

Danae is een Konik en in het wild geboren in een natuurreservaat. Ze is de enige merrie van de kudde.

Danae staat graag met haar neus voorop. Ze heeft een sterke eigen wil en is slim en inventief. Ze dartelt graag door de kudde op zoek naar grenzen. 

Eigenwijs is ook wijs.

Esther Janssen (1968)

Ik ben getrouwd met Frans, een nuchter no-nonsense mens. Frans is vader van een dochter en een zoon, en ik ben moeder van een zoon. Tezamen met onze honden, geiten en paarden wonen we in een oude woonboerderij in het buitengebied van Ysselsteyn, gemeente Venray, vlakbij Griendtsveen.

De praktijk

 • De praktijk is een onderdeel van onze woonlocatie en alleen op afspraak toegankelijk.
 • Ambulante hulpverlening is  mogelijk voor inwoners van de gemeente Venray en Deurne. Neem contact op voor de mogelijkheden.  
 • Er is geen wachtruimte aanwezig dus verzoek ik je op de afgesproken tijd aan te komen.
 • Mindervaliden kunnen ook gebruik maken van de praktijk. Er zijn echter geen wandbeugels in de toiletruimte aanwezig.
 • De praktijk is helaas NIET per openbaar vervoer te bereiken.
 • Er is voldoende parkeergelegenheid in de berm voor de locatie. Onze oprit en toegangspoort graag vrijlaten.

Werk en Opleidingen

Opleidingen

 • NLP Practitioner
 • Equine Assisted Coach
 • NLP Master Practitioner 
 • NLP Mental Health Coach
 • NLP Trainer
 • HBO PSBK 
 • Register Hypnotherapeut / Hypno Kids
 • HBO Mindfulness Based Cognitieve Therapie 
 • Verplichte jaarlijkse bij- en nascholing
 • HBO Acceptance and Commitment Therapy
 • Mindfulnesstrainer voor volwassenen en kinderen

Werk

Vanaf 1986 ben ik werkzaam geweest bij de NV Nederlandse Spoorwegen, waarvan de laatste 4 jaar als Officemanager van NS Reisburo Eindhoven. 

Sinds 2015 werk ik als psychosociaal therapeut in mijn eigen praktijk Kairos Limburg.

De praktijk

Alle opleidingen zijn NOBCO/EMCC/CPION geaccrediteerd en ik ben aangesloten bij het kwaliteitsregister CAT en de tucht- en geschillencommissie GAT.

Meer weten? Neem contact op!

Moostdijk 12
5813 AV Ysselsteyn
Tel. 06-20922901
Info@kairoslimburg.nl